Wie ben ik

Mensen vragen mij wel eens: ‘Wat ben jij voor een coach’? ‘Wie coach jij nou eigenlijk?’

Na een gesprek met een collega-coach ben ik tot het inzicht gekomen dat dit een hele belangrijke vraag is. Mensen met een hulpvraag willen zich met mij kunnen identificeren.

‘Dus, vertel maar aan mij wat je goed kunt’, was de opmerking.

Nou ehm… Ik kan goed luisteren, door mijn levenservaring kan ik me heel goed inleven. Ik stel de juiste vragen, maar ben niet te beroerd om een spiegel voor te houden.

‘Dus je bent een compassiecoach’, was de reactie. Ik had mezelf niet zo ingeschat, maar het klopt wel. Ik weet hoe ontzettend belangrijk een veilige omgeving is, een omgeving waarin je naar elkaar luistert. Dit zorgt ervoor dat je jezelf kan en mag zijn.

Dat je niet weet hoe het is als je partner in een hoog risico beroep werkt en welke gevoelens daarbij horen, is helemaal niet erg. Zolang je maar een luisterend oor biedt.

Ik heb zelf ondervonden hoe het is als die veilige omgeving er thuis níet is en je de zaken die je hebt meegemaakt niet kunt bespreken. Dit doet iets met jezelf. In je relatie, maar ook in je werk.

Expert

Ik ben een expert in hoe je niet moet scheiden. Ja, ik had het gevoel dat er niet geluisterd werd. Dat is één ding. Maar heb ik zelf wel om genoeg begrip gevraagd?

Hoe fijn is het om niet alleen een luisterend oor te hebben, maar tevens iemand die jou op weg helpt om verder te komen?

Ik ben Robert Rutjes van ROE-coaching en kijk graag samen met jou hoe je weer op het juiste pad beland.

Nee, een coachtraject is niet vrijblijvend. Het is hard werken en soms confronterend. Maar ik sta voor je klaar. Met die spiegel én een luisterend oor.

Meer info? Mail me via: info@roe-coaching.nl

Wie ben ik